למה כרמים?

כּרמים, לחקר התרבות והזהות היהודית:

התכנית מבוססת על יצירת שיח פנימי פורה בין הלומדים ובין סגל ההוראה, וכן בין הלומדים עצמם. עבודה פרטנית עם מנחה אקדמי אישי, מעשירה את הלמידה הבין-תחומית והרב-תחומית. תלמידי התכנית יגיעו להבנה מעמיקה בסוגיות הנוגעות לזהות, לתודעה ולחוויה יהודית רב-תקופתית, ולקשר ההדדי שבין מערכות שונות בחיים היהודיים לזהות ולקהילה היהודית באשר הן.

תכנית כּרמים תפגיש את הלומדים בה בחוקרים מובילים מהארץ ומהעולם במנעד רחב של נושאים ותאפשר שיח ודיון על ההיבטים המחקריים והמתודולוגיים של מחקריהם.

תלמידי תכנית כּרמים ירכשו כלי חשיבה, שיח ודיון, כתיבה, הרצאה והנחיית דיון, ואלה ישמשו אותם בלימודים מתקדמים ויאפשרו להם להשתלב בכל תחום הדורש חשיבה רב-ממדית, בעלת מעוף, מרחיקת-ראות, מעמיקה ויצירתית.

מעל ומעבר:

כּרמים אינה רק תכנית לימודים; היא מבקשת ליצור קהילה חיה, תוססת ולומדת, המעודדת שיח כן והחלפת דעות בין משתתפיה, שמגיעים מכל שדרות החברה הישראלית. לפיכך, תכנית כרמים היא גם מרחב לחשיבה ולהתלבטות עצמית, מתוך בחינה מתמדת של עמדות מוצא רעיוניות ולימודיות, ושאיפה להעמקה מתמדת ביכולת לפענח את סודה החמקמק של הזהות היהודית לאורך הדורות.