שאלות ותשובות

כל מה שרצית לדעת על החוג הרב תחומי למדעי היהדות

מה הוא החוג הרב-תחומי?

החוג הרב־תחומי למדעי היהדות באוניברסיטת בר־אילן שובר את המחיצות בין תחומי הדעת המסורתיים המרכיבים את הפקולטה ומאחד אותם לכדי מסלול משולב, ייחודי באופיו ועשיר בתכניו. מדעי היהדות כולם משולבים בחוג זה: לימודי תנ"ך, תלמוד, תולדות ישראל ואמנות יהודית, לשון עברית ושפות שמיות, לשונות היידיש והלאדינו, ספרות עם ישראל ופילוסופיה יהודית, לימודי ארץ־ישראל וארכאולוגיה ולימודי המזרח התיכון. סגל החוג הרב-תחומי יספק לך הכוונה וייעוץ בהרכבת תוכנית לימודים אישית, כזו שתאפשר לך להעמיק בחטיבות ממגוון התחומים בהתאם לתחומי העניין שלך.

אפשר ללמוד באנגלית?

כן! לחוג הרב־תחומי תוכנית לימודים בין־לאומית הנלמדת כולה באנגלית ומגיעים אליה סטודנטים וסטודנטיות מכל רחבי תבל.
נוסף על הלימודים האקדמיים, החוג הרב־תחומי יזמן לך מפגש בין־אישי מרתק ופעילות לימודית וחברתית, שכל הקהילה השוקקת שלנו שותפה בה: מפגשים מיוחדים, סיורים לימודיים ברחבי הארץ, כנסים אקדמיים ועוד.

מה לומדים אצלנו?

יתרונו של החוג הרב־תחומי בסגל הגדול שבו, המורכב מחוקרים ומחוקרות מכל מחלקות הפקולטה למדעי היהדות של אוניברסיטת בר־אילן. מצאי הקורסים העשיר בחוג, אין דומה לו באף אוניברסיטה אחרת, לא בישראל ולא בעולם, והוא מאפשר לך להיחשף לנושאים רבים וגם לבחון נושא אחד מהיבטים שונים. למשל, בתי הכנסת נלמדים אצלנו בהיבט הארכאולוגי, ההלכתי, האמנותי, החברתי, הליטורגי וההיסטורי.
מבט רחב כזה אפשרי רק בחוג הרב־תחומי! תואר ראשון בחוג הרב־תחומי יאפשר לך להמשיך ללימודים מתקדמים במדעי היהדות
בהתאם לחטיבות שבחרת להתמחות בהן, כמו כן, אפשר להשלים לימודי ההוראה במקצועות היהדות.

אז מה עושים עם התואר?

שוק התעסוקה העכשווי כולו מחפש עובדים המביאים עמם בסיס ידע מקיף ביותר בכל תחומי החיים, חשיבה ביקורתית ומקורית ויכולת ביטוי גבוהה בכתב ובעל־פה – וכאלה הם הבוגרים והבוגרות שלנו! נוסף על כך, הבוגרים והבוגרות שלנו משתלבים בהוראה במערכת החינוך הממלכתית והממלכתית־דתית.

שילובים אפשריים:

תואר ראשון חד־חוגי (מורחב) בחוג הרב־תחומי למדעי היהדות בלבד

תואר ראשון דו־חוגי לא מובנה, בחוג הרב־תחומי ובתחום נוסף על פי בחירתך

התוכניות שלנו:
1. מסלול תרבות יהודית – מסלול מובנה שמציע את מגוון הקורסים הרחב ביותר לחקר
ותרבות היהודית ומיועד למעוניינים בבחירה הגמישה ביותר. במסלול זה
לומדים שלוש או ארבע חטיבות לימוד מתוך כלל תחומי הדעת והמחלקות
שבפקולטה ליהדות, ואפשר להירשם גם למגוון קורסי בחירה.
2. תוכנית המצטיינים כרּמים – לתוכנית "כרמים" מתקבלים מועמדים
ומועמדות שנתוניהם גבוהים- ציון פסיכומטרי גבוה, ממוצע בגרות גבוה או שילוב
של השנ יים.. דגש מיוחד ניתן בסקרנות טבעית, ברצון להתעמק במנעד רחב
ומאתגר של תחומי הידע שבחוג הרב־תחומי למדעי יהדות ובד בבד, בהתאם
לתחומי העניין, גם במחלקה נוספת באוניברסיטה (במסלול דו־חוגי לתואר
ראשון).
3. התוכנית הבין־לאומית – תוכנית הנלמדת בשפה האנגלית ומיועדת
למועמדים ולמועמדות מן העולם, וכן לעולים חדשים ולישראלים, שמעדיפים
ללמוד את התואר, כולו או חלקו, באנגלית.

תנאי קבלה לתוכנית תרבות יהודית והבינלאומית :

תואר ראשון
• יש לך ממוצע בגרות 90 ומעלה? אין צורך במבחן פסיכומטרי, יש לעמוד בציון הסף בבחינת המיון באנגלית
• ממוצע הבגרות פחות מ־ 90 ? אפשר לבדוק סיכויי קבלה בשקלול ממוצע הבגרות וציון המבחן הפסיכומטרי במחשבון הערכת סיכויי הקבלה באתר האוניברסיטה.
האוניברסיטה, בכפוף לעמידה בציון הסף באנגלית
• תנאי הקבלה לתוכנית המצטיינים כרמים ולתוכנית הבין־לאומית מופיעים באתר המחלקה

רוצה לשמוע עוד?

multi.judaic@biu.ac.il