הנחיות מחלקתיות לקראת רישום לקורסים לשנת תשפ"ד

הנחיות לקראת רישום לקורסים לשנת תשפ"ד

הסגל האקדמי והמנהלי של החוג הרב-תחומי למדעי היהדות מקדמים אתכם בברכה לקראת שנת הלימודים הקרובה ומאחלים לכם שנת לימודים פורייה ומרחבת אופקים.

הרישום לקורסים מטעם החוג הרב-תחומי, הנלמדים מכל מחלקות הפקולטה למדעי היהדות, נעשה באמצעות מזכירות המחלקה, ולא בייעוץ הווירטואלי. לקראת הרישום, אנו נזמין את כל מי שהתקבלו לחוג למפגש אישי עם ראשי החוג, שבו נרכיב מערכת שעות אישית לכל סטודנט וסטודנטית, בהתאם לתחומי העניין שלהם. תלמידי החוג שלא קבלו הזמנה למפגש אישי עד סוף חודש אוגוסט 2023, מוזמנים ליצור קשר עם מזכירות החוג בדוא"ל multi.judaic@biu.ac.il.

אנו מבקשים מכם להגיע למפגש לאחר שנרשמתם, או לכל הפחות בררתם את מערכת השעות במחלקה השנייה שלכם (אם יש כזאת), באנגלית (למי שחייב) ובכל חובה אחרת מטעם האוניברסיטה. לקורסים אלה יש להירשם בעצמכם, באמצעות היעוץ הווירטואלי.

לתשומת ליבכם: תלמידי החוג הרב-תחומי במדעי היהדות בד"כ אינם נרשמים לקורסים בבית הספר ללימודי יסוד ביהדות.

היקף כללי של נק"ז במסגרת המסלול במחלקה :

חד-חוגי (מסלול 17101)

התוכנית מורכבת מ-  46 נק"ז (בהתמחות ו- 10 נק"ז לימודי יסוד ביהדות - אשר בד"כ יילמדו באחת ממחלקות הפקולטה, אלא אם החוג אישר לסטודנט/ית ללמוד את חלקם בביה"ס ללימודי יסוד) ו- 8 נק"ז כללי.

חוג דו חוגי (מסלול 17260)

מבנה הלימודים:
התוכנית מורכבת מ- 27  נק"ז בחוג הרב תחומי (בהתמחות ו- 10 נק"ז לימודי יסוד ביהדות - אשר בד"כ יילמדו באחת ממחלקות הפקולטה, אלא אם החוג אישר לסטודנט/ית ללמוד את חלקם בביה"ס ללימודי יסוד) .

דרישות נוספות
כל תלמידי החוג נדרשים להשתתף ב- 2 סיורים לימודיים בשנה ובמספר מפגשים נוספים שייקבעו.
הערה: על כל סטודנט לוודא כי מעבר לחובות המחלקתיות, הוא משלים גם את החובות האוניברסיטאיות לתואר ראשון: קורסים כללים להשלמת סה"כ 64 ש"ש לתואר, אנגלית והבעה עברית כפי שנקבעו על-ידי האוניברסיטה. לימודים אלה אינם נכללים במסגרת החוג הרב-תחומי, ואין לחוג כל נגיעה בהרשמה אליהם.

הרכב הקורסים
כל סטודנט בוחר שלש (לתלמידי דו חוגי) או ארבע (לתלמידי חד חוגי) מחלקות מתוך תשע המחלקות הקיימות בפקולטה למדעי היהדות, ולומד במסגרת מחלקות אלה "חטיבות" של 10 – 12 ש"ש, הכוללות קורסי מבוא, קורסים מתקדמים וסמינריונים. באחת מהן ילמד גם קורס בהדרכה ביבליוגרפית

נשמח להשיב לכל שאלה בדואר אלקטרוני: multi.judaic@biu.ac.il