מידע והרשמה

בחוג הרב-תחומי למדעי היהדות קיימות שתי מגמות לימודים: שֹֹֹֹֹדות וכּרמים. בשתי המגמות ניתן ללמוד במקצוע ראשי, דו-חוגי, יחד עם כל מקצוע ראשי אחר, או כמקצוע מורחב, חד-חוגי.

* תנאי קבלה לתכנית "כּרמים" - תכנית המצטיינים של הפקולטה למדעי היהדות:

הפקולטה למדעי היהדות באוניברסיטת בר-אילן, מקדמת את תוכנית המצטיינים "כרמים", והיא נערכת לקלוט לשורותיה לומדים ולומדות לשנה"ל תשפ"ג (2023-2022). אנו מבקשים לאתר סטודנטים בעלי סקרנות לימודית שכבר למן התואר הראשון יחתרו לסלול דרך אל מרום הפסגה במרחב האקדמי, החינוכי או הציבורי.

אל תוכנית "כרמים" מתקבלים מעומדים ומועמדות בעלי נתונים גבוהים (ציון פסיכומטרי גבוה, ממוצע בגרות גבוה או שילוב של השניים). דגש מיוחד ניתן לסקרנות טבעית, לרצון להתעמק במנעד רחב ומאתגר של לימודים במסגרת החוג הרב-תחומי למדעי יהדות ובמקביל, במידת העניין, גם במחלקה נוספת באוניברסיטה (במסגרת דו-חוגית).

הקבלה לתוכנית נשענת גם על תהליך מיון: משלוח קורות חיים, ריאיון אישי עם ראשי התוכנית, כתיבת חיבור קצר, ובסופה מתקיימת שיחת היכרות עם דיקן הפקולטה.

המתקבלים לתוכנית נהנים משכ"ל מלא לאורך שלוש שנות התואר הראשון.

מועמדים ל"כרמים" מתבקשים לשלוח במקביל לדוא"ל: tova.ganzel@biu.ac.il

• קורות חיים
  • חיבור קצר המתאר אירוע מכונן, ספר או אדם ששינו את חייך (עד 2 עמודים).
  • לאחר קבלת החומרים האלה, יוזמנו המועמדים לראיון אישי.
  • הגשת המועמדות לתוכנית אינה תחליף להליך הרגיל של רישום וקבלה ללימודים באוניברסיטת בר-אילן.

* תנאי קבלה לתכנית "שֹדות"​​​​​​

• מועמדים בעלי ממוצע בגרות 90 ומעלה יכולים להתקבל ללא צורך בבחינה פסיכומטרית*.
  • מועמדים בעלי ממוצע בגרות הנמוך מ 90 יכולים להתקבל על בסיס ציון משוקלל של בגרות ופסיכומטרי
  • רמת אנגלית על פי דרישות האוניברסיטה.
  • תנאי קבלה לעולים – בעלי תעודת בגרות מחו"ל: https://biuinternational.com/important-information/

תהליך הרשמה:

הרשמה לתכניות בחוג הרב-תחומי למדעי היהדות מתבצעת באמצעות אתר האוניברסיטה בקישור: הרשמה לתואר ראשון. בהרשמה עצמה אין אבחנה בין התוכניות השונות של החוג.

• תאריך עדכון אחרון: 13/02/2021